EHBO afdeling Polsbroek sinds 1971
Nieuwsberichten
Agenda
Evenementen
Opleidingen
Bestuur
Links
Archief
DOWNLOAD EHBO AANVRAAG FORMULIER VOOR
NIET COMMERCIEEL EVENEMENT
(TOEGANG IS GRATIS)
COMMERCIEEL EVENEMENT
(ER WORDT ENTREE GELD of "vrijwillige" donatie GEVRAAGD)
Formulieren kunnen ondertekend naar mailehbo@polsbroek.com

Nieuwe donateurs gezocht.
Alles wordt duurder, dat is overal om ons heen merkbaar, en de gemeente Lopik moet bezuinigen en snijdt ook in onze subsidie. De EHBO Polsbroek probeert de kosten voor het lidmaatschap en diplomabehoud zo laag mogelijk te houden.
De vrijwilligers volgen de opleiding en herhalingen om een ander te kunnen helpen. Dat moet tegen zo laag mogelijke kosten, vindt het bestuur. En gelukkig ook vele dorpsgenoten, want er zijn vele reeds jaren donateur voor slechts € 5,00 voor een particulier en € 25,00 voor een bedrijf per jaar.
Dit zijn al jaren de "minimum" bedragen voor onze donateurs, maar meer doneren is altijd mogelijk!

Ondertussen is de "basis" inhoud van het diploma uitgebreid met de kennis over de AED en de bediening daarvan. Dit was eerder nog een losse en vrijwillige "module". Maar het oranje kruis en de KNV EHBO vinden, terecht, dat deze AED kennis tot de basis kennis dient te behoren. We moeten dus meer cursus voor het "zelfde" geld aanbieden.

Maar we doen het graag, wij willen graag helpen, wilt u dan graag doneren?


Voor het eind van het jaar haalt de EHBO Polsbroek het donateursgeld op bij de bestaande donateurs.
Wilt u daar nog bij horen? Mail dan uw gegevens naar mailehbo@polsbroek.com. U komt dan op onze lijst en wij komen bij u langs, zo simpel is het.
Uw gegevens worden uiteraard zorgvuldig verwerkt en NIET/NOOIT aan derden verstrekt!


De E.H.B.O. afdeling Polsbroek bestaat sinds 07-01-1971. In 2024 dus alweer 53 jaar jong. Momenteel telt de vereniging 17 leden.
Onze kaderinstructrice is Karin van Dam en samen met onze (vaste) lotus(sen) onderwijzen zij de EHBO-ers in het adequaat kunnen optreden bij kleine en grote ongevallen volgens de "regels" van het Oranje Kruis..
Iedereen is wel bekend met EHBO wat staat voor eerste hulp bij ongelukken.
Dat is dus precies de doelstelling van de EHBO-er. Als er iets gebeurd en er is een EHBO-er in de buurt weet deze precies wat hij/zij moet doen en dat de goede maatregelen genomen worden. Dit varieert van het plakken van pleisters en het aanleggen van verbandjes tot het in goede banen leiden bij zwaardere ongevallen en het levensreddend handelen met AED/ reanimeren.
Maar een EHBO’er ben je niet zomaar.
Daarom heeft de EHBO vereniging door heel Nederland heen diverse afdelingen waar opleidingen tot gediplomeerd EHBO-er mogelijk is. In Polsbroek wordt dat gehouden in dorpshuis ”Ons dorp”.
De vereniging houdt zich bezig met de opleiding voor het “eenheidsdiploma EHBO” en de nazorg om het diploma daarna geldig te houden.
Tevens wordt er bij evenementen geassisteerd om eventueel eerste hulp te bieden.
Hierdoor wordt meteen iets extra duidelijk. Een EHBO-er is geen toeschouwer van het leven maar een actieve deelnemer.
Een grote verantwoordelijkheid, want juist de daadkracht en zelfverzekerdheid van de EHBO-er bij u in de buurt kan verantwoordelijk zijn voor het redden van levens.
Het is juist die verantwoordelijkheid die de noodzaak van verenigingen als de onze duidelijk maakt. Een diploma halen is een ding, maar er voor zorgen dat de kennis en de vaardigheid op pijl blijven is zo mogelijk nog wel belangrijker.
De meest voorkomende taken van de EHBO-er zijn toch meestal de kleine ongelukjes in en om het huis, maar ook als zich ernstiger ongevallen voordoen zal de EHBO-er weten hoe te handelen.
Door het lidmaatschap van de vereniging en de bijscholingsdagen krijgen de EHBO-ers door middel van praktijksimulaties een goed beeld van hoe te handelen bij diverse ongevallen die ze in het echte leven tegen kunnen komen. Voor slecht €30 bent u al lid van de afdeling Polsbroek.

Locatie voor onze opleidingen en herhalingen is ons Dorpshuis.

Heeft u nog vragen?
Secretariaat: Menno Romijn tel: 0182-307040 of stuur een mail: mailehbo@polsbroek.com

naar boven
Het bestuur bestaat momenteel uit vijf personen.
Voorzitter: Elvira de Keijzer-Oskam  
Secretaris en ledenadministratie:
Menno Romijn tel: 0182-307040
of stuur een mail: ehbo@polsbroek.com
Penningmeester: Trudie van Vliet  
Activiteiten coordinator: Joke van Vliet
stuur een mail: mailehbo@polsbroek.com
 
Algemeen bestuurslid: Germa den Hartog  
We zijn op zoek naar nieuwe EHBO leden!